Ondersteuning voor jou en je familie

Wat is er toch aan de hand? Wat kunnen wij als familie of vrienden doen? Het is verdrietig om je naaste te zien worstelen en het gevoel te hebben met lege handen te staan. Als je geestelijke en lichamelijke ondersteuning zoekt voor jou en je dierbare ben je bij mij aan het juiste adres. Samen of soms ook even alleen, het kan alle twee.

 

Inzicht geven

Want je kunt wèl veel doen. Laten weten dat je er bent en mee wil denken, is al heel wat. Uitleg over wat iemand nodig heeft, geeft kracht om frustratie om te zetten en er weer kunnen zijn voor je naaste. Als extra luisterend oor vergezel ik ook regelmatig cliënten naar gesprekken met derden. Zo kan ik achteraf  zaken duiden en inzicht geven in wat er precies gezegd is. Zo leren jij en je naaste meer over de ziekte en komt er kennis en inzicht.

 

Alternatieve zorg

Vaak zijn familie en vrienden op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor behandeling of begeleiding. Deze complementaire zorg (als aanvulling op de reguliere) biedt de laatste jaren mogelijkheden te over; er zijn veel nieuwe ontwikkelingen gaande. (www.element-5.nl)

 

Begeleiding

Kort samengevat: zowel op geestelijk/spiritueel als lichamelijk gebied bied ik begeleiding. Mijn ervaring is dat niet zelden somatische klachten ondergeschikt worden gemaakt aan de geestelijke.

Mijn begeleiding kan kort of lang duren. Vaak kunnen mensen met de juiste informatie snel weer alleen verder. Soms vergt het meer tijd, afhankelijk van de wensen. Mijn begeleiding gebeurt op mijn praktijkadres, met mogelijkheid voor een huisbezoek.