Persoonsgebonden budget of particulier

Het maakt verschil of je een persoonsgebonden budget hebt of een particuliere cliënt bent, maar in beide gevallen kan ik je begeleiden of coachen. Wil je gebruik maken van een persoonsgebonden budget (pgb) dan heb je een indicatie begeleiding nodig van de gemeente Amsterdam. De kosten worden afhankelijk van je indicatie vergoed. Als je Ellie inhuurt als particulier, is de rekening voor jezelf. Kosten begeleiding met PGB 46,50 euro per uur, als particulier 55,00 euro per uur.

Werkwijze

Als je bij me komt, inventariseren we wat in het verleden niet werkte en gaan we op zoek naar datgene wat wèl werkt voor jou. Samen leggen we de puzzel om de beste manier te vinden waarop ik je kan begeleiden. Jouw vragen en wensen staan centraal. In het zoeken naar oplossingen kunnen we best eens buiten de gebaande paden lopen en aanvullende zorg uitproberen.
Als casemanager onderzoek ik – als dat nodig is – ook zaken als wonen, financiën en hobby’s. Of we kijken of je voldoende gesteund wordt in je sociale netwerk. Ik zeg weleens: “Ik help iemand het beste door hem of haar een vriend te schenken.”

Eén contactpersoon

Ik begeleid vooral mensen met somatische, emotionele of psychologische problemen. Ze zijn doodmoe van therapieën en zoeken rust en stabiliteit bij één contactpersoon. Of ze zijn het beu om van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Soms hebben ze een andere manier van communiceren nodig: een alternatieve benadering. Ik kijk ook naar wat wèl goed gaat: Wat zijn je kwaliteiten? Hoe vinden we je passie en wat kun je voor anderen betekenen?

Zorgplan

Als het klikt, gaan we aan de slag. We stellen een zorgplan op (voor drie maanden of een half jaar) waarin we ons doelen stellen en concrete stappen benoemen. Wat wil je leren, waar wil je grip op krijgen? Maar als het nodig is goed ingesteld te worden op medicatie dan gaan we dat ook regelen.

Als ik je niet verder kan helpen, zoek ik mensen die dat wel kunnen. Een psycholoog, een acupuncturist, een voedingsdeskundige of adressen van wijkcentra en cursussen. Ik zoek altijd naar de beste oplossing voor mijn klanten. Ik ken de weg in Amsterdam en heb een uitgebreid en gedegen netwerk.